همه آنچه که باید درباره راههای مناسب نگهداری از مواد غذایی بدانید.
هرچه قدر هم که مواد غذایی تازهای را خریداری کنید اما با این حال، ممکن است بعضی از باکتریها باعث ایجاد آلودگی در مواد غذایی شده و مسمومیت غذایی ایجاد کنند پس باید تمام نکات نگهداری از مواد غذایی را بدانید.
دولت فدرال در ایالات متحده تخمین می زند که سالانه حدود ۴۸ میلیون مورد بیماری بر اثر مسمویت غذایی به وجود می آید که معادل ۱ نفر از هر 6 آمریکایی در سال است. هر ساله این بیماری ها به ۱۲۸۰۰۰ نفر را راهی بیمارستان کرده و ۳۰۰۰ نفر را میکشد.
علائم را بشناسید:
ممکن است بدن شما حتی تا ۳ روز بعد درگیر غذای مسموم باشد و در روز سوم علائم را نشان دهد.
با این حال، بیماری نیز ممکن است در عرض ۲۰ دقیقه خودش را نشان دهد. علائم مسمومیت غذایی شامل موارد زیر است: استفراغ، اسهال، و درد شکمی – و علائم آنفولانزا مانند تب، سردرد و درد بدن
نگهداری از مواد غذایی را جدی بگیرید:
اگرچه اکثر افراد سالم وقتی دچار مسمومیت غذایی میشوند در مدت کوتاهی بهبود پیدا میکنند، اما بعضی از این بیماریها میتوانند مشکلات سلامتی مزمن، شدید یا حتی تهدید کننده برای زندگی افراد ایجاد کنند.
علاوه بر این، برخی از افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مسمومیت غذایی هستند، از جمله زنان باردار، کودکان، افراد مسن و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف (مانند بیمارانی که اعضای پیوند زده شده دارند و یا افراد مبتلا به HIV / AIDS، سرطان یا دیابت).
برای حفظ خانواده خود از مسمومیت غذایی، این چهار مرحله ساده را برای نگهداری از مواد غذایی انجام دهید:
- تمیز کردن
- جدا کردن
- پختن
- سرد نگه داشتن
تمیز کردن:
دستها و سطح کارتان را تمیز کنید:
- دست های خود را با آب گرم و صابون حداقل ۲۰ ثانیه قبل و بعد از دست زدن به غذا و بعد از استفاده از حمام، تغییر پوشک بچه و یا دست زدن به حیوانات خانگی بشویید.
- بعد از تهیه هر نوع ماده غذایی، تخته های برش، ظروف، وسایل آشپزخانه را با آب داغ و مایع ظرفشویی کاملا بشویید.
- برای پاک کردن سطوح آشپزخانه از دستمالهای کاغذی حولهای استفاده کنید. اگر از دستمالهای پارچهای استفاده می کنید، آنها را مرتبا با آب داغ شستشو دهید.
- برای مواد غذایی کنسرو شده، قبل از باز کردن درب، آن را به خوبی تمیز کنید.
جدا کردن:
گوشت خام را از دیگر غذاها جدا کنید.
- جدا کردن گوشت خام قرمز، گوشت خام مرغ،گوشتهای دریایی و تخم مرغ از مواد غذایی دیگر در سبد خرید، یخچال و فریزر و کیسههای نگهداری غذا.
- استفاده از تخته برش جدا برای محصولات تازه و گوشتها.
- هرگز غذای پخته شده را در یک ظرف که قبلا گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و یا تخم مرغ را نگه داشته اید، قرار ندهید مگر اینکه آن را به خوبی با آب داغ و مایع ظرفشویی شسته باشید.
پختن:
طبخ با درجه حرارت مناسب.
- اگر بخواهید دقیق باشید رنگ و بافت گوشت ها نمیتوانند معیار مناسبی جهت اطمینان از پخت کامل باشند و بهتر است از دماسنج های استاندارد غذایی استفاده کنید. این غذاها باید حداقل دمای داخلی مناسب را برای تخریب هر گونه باکتری مضر در گوشت داشته باشند.
- تخم مرغ را به گونهای بپزید تا زرده و سفیده کاملا بافتی جدا از هم داشته باشند.
- هنگام پخت و پز در مایکروویو، روی غذا را بپوشانید، آن را هم بزنید و اگر صفحه چرخان موجود نیست خودتان در طول پخت ظرف را ۲ الی ۳ بار بچرخانید.
- هنگام گرم کردن سسها و سوپها آنها را به جوش آورید.
سرد نگاه داشتن:
سریعا غذاها را در یخچال بگذارید.
- از دماسنج دستگاه استفاده کنید و مطمئن شوید یخچال روی ۴ درجه سانتیگراد و فریزر روی ۱۷ درجه سانتیگراد تنظیم شده است.
- اگر میخواهید گوشت را فریز کنید این کار را ۲ ساعت پس از خریدن و یا پخت آن انجام دهید. اگر دمای محیط از ۳۲ درجه سانتیگراد بیشتر است طی ۱ ساعت این کار را انجام دهید.
- هرگز برای باز کردن یخ غذا آن را در دمای محیط قرار ندهید. سه راه امن برای باز کردن مواد غذایی وجود دارد: یخچال، آب سرد و مایکروویو. دقت کنید مواد غذایی که یخ آنها در آب سرد و یا در مایکروویو باز شده است باید فورا پخته شوند.
- همیشه غذای پخته شده را یا در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نظرات